banner_hemsida_brost

LdB Bröstkoll

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. 1 av 10 kvinnor riskerar att få bröstcancer innan de fyllt 75 år. Tidig upptäckt kan rädda liv. Därför är det en god vana att lära känna sina bröst och regelbundet göra en självundersökning av brösten.

Så undersöker du dina bröst

Självundersökning av brösten

Steg 1

Stå framför en spegel och placera armarna bakom nacken. Granska formen. Har dina bröst sin vanliga form och storlek? Ser bröstvårtorna ut som de brukar?

Steg 2

Känn efter knölar, förändrad fasthet eller andra förhårdnader. Undersök bröstet med motsatt sidas hand. Använd raka fingrar och känn igenom bröstet med små cirkelrörelser.

Steg 3

Kläm försiktigt på bröstvårtan för att se om det kommer ut vätska. Undersök sedan armhålan. Känn efter knölar eller andra förhårdnader.

Självundersökning av brösten för att tidigt upptäcka bröstcancer

Tips!

Undersök även dina bröst i liggande ställning med ena handen under huvudet. Detta kan du göra på morgonen eller kvällen i samband med sömn.

LdB stödjer Bröstcancerförbundet

LdB BCF ny

LdB är stolt partner till Bröstcancerförbundet och vi kommer att bidra med 100 000 kr till deras insamling för att främja forskning kring bröstcancer. LdBs mål är också att öka kunskapen om bröstcancer och hjälpa fler att undersöka sina bröst på egen hand. Därför har vi lanserat Bröstkollen på våra produkter, där du enkelt kan skanna en QR-kod och få instruktioner på hur du gör en självundersökning av dina bröst.

Undersök brösten som del av din dusch- eller hudvårdsrutin

LdB lanserar bröstkollen på produkter

Steg 1

Köp valfri LdB Shower Gel/Cream eller LdB Body Lotion.

Skanna Qr-koden för att komma till LdB Bröstkoll

Steg 2

Scanna QR-koden på flaskan med kameran på mobiltelefonen.

Så undersöker du dina bröst

Steg 3

Gör en självundersökning av brösten i duschen eller när du smörjer in kroppen med en body lotion.

Steg 4

Ladda ner appen Klämdagen för att få en påminnelse om att undersöka brösten regelbundet.

Många tycker att det är lättare att undersöka sina bröst i samband med sin badrumsrutin. När brösten är intvålade eller insmorda kan det vara enklare att upptäcka eventuella ojämnheter och förändringar. Unna dig själv egen tid och omtanke genom att tvåla in kroppen med en LdB Shower Gel/Cream eller återfukta huden med en LdB Body Lotion – och i samma veva skapa rutin för självundersökning. Alla kroppsvårdsprodukter från LdB är veganska och tillverkas i Falun.

 

Om Bröstcancerförbundet

Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer. De finansierar patientnära bröstcancerforskning, driver opinionsbildning och erbjuder stöd och hjälp med rehabilitering för de som har drabbats av bröstcancer. För mer information om Bröstcancerförbundets viktiga arbete och insamling, vänligen gå in här

 

Bröstcancerförbundets logga med rosa bandet